Teraz jest piątek, 25 lipca 2014, 22:18

Jaszpol

Francuskie

Skapiec.pl




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Renault] Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: sobota, 30 października 2010, 14:26 
Bywalec

Dołączył(a): niedziela, 29 sierpnia 2010, 18:56
Posty: 21
Witam,

Nie wiem do jakiej kategorii wrzucic ten temat, wiec prosze admina o przeniesienie do najlepszego (poza koszem) dzialu.

Jaki interfejs diagnostyczny kupic do samochodow marki Renault?

U mnie w Scenicu -szwankuje ERG?

U malzonki w Megane -faluja obroty.

U mojego ojca w Safrane -wolne na 2000obr.

A kierownik duzego serwisu Renault mowi mi ze diagnostyka komputerowa nie da odpowiedzi co sie zepsulo a jedynie czy jest to problem zaplonu, wtrysku, etc, dalej trzeba wymieniac czesc po czesci i sprawdzac czy usterka ustepuje. Dla mnie to bzdura kompletna ale w innym -mniejszym -serwisie marki, dostalem podobna odpowiedz, ze nie da sie zdjagnozowac dokladnie wadliwego elementu.

No wiec moze sobie kupie interfejs i sam sobie zaczne diagnozowac?
Kabel to drobiazg, jaki ewentualnie program polecacie?

Dzieki za wyrozumialosc (admina) i licze na Wasze odpowiedzi :)

_________________
Było:
Laguna 2.2td, Clio 1.2 RN, Safrane 2.0i, Scénic RX4 1.9dci
Jest:
Megane 2.0 16V, Laguna 1.9dci


Forum dedykowane rekraacyjnym samochodom 4x4

http://www.suv.mojeforum.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 30 października 2010, 14:42 
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 7 października 2008, 14:26
Posty: 3412
Lokalizacja: Łódź
Renault: Megane Classic ph2
Silnik: 1.9 dTi
Gadu-Gadu: 1615689
temat przenislem :)

a tu masz ostatnie dyskusje o twoim zapytaniu :
http://klubrenault.pl/forum/viewtopic.php?t=92

_________________
#6 mariusz1500 jestem już z wami 5 lat
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Renault] Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: sobota, 30 października 2010, 14:52 
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 21 stycznia 2009, 20:23
Posty: 191
Lokalizacja: Warszawa
ija-francja napisał(a):
Jaki interfejs diagnostyczny kupic do samochodow marki Renault?
U mnie w Scenicu -szwankuje ERG?
U malzonki w Megane -faluja obroty.
U mojego ojca w Safrane -wolne na 2000obr.


Skoro wiesz co nie działa to po co ci interfejs ala
Ogólnie podsumowując wszystkie problemy masz pod maską więc,
najtańszym będzie ELM327 ale skuteczność na poziomie 50%
Drugą propozycją może być zakup chińskiego Clipa cena ok 1200-1500zł


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 30 października 2010, 15:02 
Bywalec

Dołączył(a): niedziela, 29 sierpnia 2010, 18:56
Posty: 21
Widze ze interfejsy sa w cenach od kilku zlotch do kilkunastu tysiecy pln. Co z tymi po 80 pare z all? Na co trzeba ewentualnie zwrocic uwage? No i te czary:
Współpracuje z protokołami EOBD/OBDII: ISO, VPW, PWM, CAN

Połączenie do PC via RS232

Współpracuje z protokołem KWP2000 przez ELM327 Interpreter MCU

Zasilany z akumulatora samochodowego przez połączenie OBD2


O co tu chodzi?

PS. Mariusz dzieki za przeniesienie w odpowiedniejsze miejsce i za link -czytalem.

_________________
Było:
Laguna 2.2td, Clio 1.2 RN, Safrane 2.0i, Scénic RX4 1.9dci
Jest:
Megane 2.0 16V, Laguna 1.9dci


Forum dedykowane rekraacyjnym samochodom 4x4

http://www.suv.mojeforum.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 listopada 2010, 17:58 
Kup sobie DDT2000 tylko raczej trzeba znać język francuski lub angielski chociaż chłopcy z forum laguny przetłumaczyli trochę i są nakładki.ELM to tylko parametry silnika a jak chcesz pełną opcję to tylko clip i jest po polsku z opisem błędów.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: [Renault] Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: środa, 2 marca 2011, 04:17 
Bywalec

Dołączył(a): środa, 23 lutego 2011, 14:53
Posty: 8
Renault: Scenic II
Silnik: 16 16v
Gadu-Gadu: 8414115
[Renault] Interfejs diagnostyczny

Program DDT2000 + interfejs VAG (dedykowany do renault) zakupiony na allegro za 50zł czyta i kasuje błędy silnika, parktronica i automatycznego hamulca postojowego w Scenicu II 1.6 16V (K4M) z 2003r. Czyta nr VIN i inne dane. Podpinałem wiele razy i nigdy nie było problemów.
Działa pod Vistą.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Renault] Interfejs diagnostyczny
PostNapisane: piątek, 12 sierpnia 2011, 11:35 
Bywalec

Dołączył(a): wtorek, 9 sierpnia 2011, 11:22
Posty: 2
Renault: Grand Scenic II
Silnik: 1.9 dCi
Gadu-Gadu: 0
Włąśnie zakupiłem intrface oraz zainstalowałem program ddt2000. Proszę o pomoc jak wykasować błąd hamulca elektrycznego. Cały hamulec jest po remoncie i teraz trzeba go skalibrować i skasować błąd. Kasowanie samego błędu nie pomaga. Proszę o pomoc (może być instrukcja)
Pozdrawiam Lothar ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów


Stowarzyszenie PIKUR

Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
stat4u
Strefa czasowa: UTC + 1