gadzety francuskie

Nawigacja R-LINK 2

Moderator: Grupa Moderatorów

ODPOWIEDZ
slawek
Bywalec
Bywalec
Posty: 1
Rejestracja: poniedziałek, 8 lipca 2019, 20:58
Renault: kadjar
Silnik: 1,5Dci 110Km

Nawigacja R-LINK 2

Post autor: slawek » poniedziałek, 8 lipca 2019, 21:04

Witam mam Kadjara rok 2016 ostatnio kupiłem najnowsze mapy wer.2018/6 przedtem zaktualizowałem system i jest problem 1.brak kilku nowych nazw ulic i rąd które istnieją już parę lat. 2.Nie działają ostrzeżenia takie jak przejazd kolejowy, szkoły, niebezpieczne miejsca,wjazd na teren zabudowany itd.działa tylko fotoradar i przekroczenie prędkości. 3.Mapa nie pokazuje wszystkich nazw ulic w kolejności pokazuje trzecią piątą a nie pokolei pierwszą z prawej lub z lewej strony czasami pokarze tylko obrys ulicy bez nazwy i nie wiem czemu tak się dzieje. 4. Na mapie powinno być widać z jaką prędkością można się poruszać oczywiście jest to widoczne jak system rozpozna znak w przeciwnym razie musisz widzieć czy to teren zabudowany czy nie. Na wszystkie te pytania próbowałem się dowiedzieć w My.renault ale niestety oni nic nie wiedzą i mówią że trzeba czekać do następnej aktualizacji czyli listopad grudzień fatalna porażka a zapłaciłem 420.00 zł najdroższa mapa a nasze renault polska rozkłada ręce i uzależnia wszystko co zrobią francuzi .Próbowałem wszystkich ustawień ale nic nie idzie zrobić może ktoś ma jakieś rozwiązanie pozdrawiam.

BlackRaven
Weteran
Weteran
Posty: 873
Rejestracja: poniedziałek, 30 grudnia 2013, 22:41
Renault: Megane
Silnik: 1.6 16V

Re: Nawigacja R-LINK 2

Post autor: BlackRaven » wtorek, 9 lipca 2019, 07:26

Podobne problemy są też w innych markach a mapy droższe. System jest tak mądry jak człowiek który go tworzy
Walczymy z raczyskiem na dziś wygrywamy

998marcin
Bywalec
Bywalec
Posty: 14
Rejestracja: czwartek, 9 maja 2019, 07:02
Renault: Kadjar
Silnik: 1.2

Re: Nawigacja R-LINK 2

Post autor: 998marcin » wtorek, 9 lipca 2019, 21:31

GPS w reno to badziew. U mnie nigdy to coś niedziełało poprawnie. A ASO to żenada tylko płać i się nie pytaj. Według mnie zapłaciłeś to ma działać. To niech kasę oddają. Produkt jest niezgodny z umową.

BlackRaven
Weteran
Weteran
Posty: 873
Rejestracja: poniedziałek, 30 grudnia 2013, 22:41
Renault: Megane
Silnik: 1.6 16V

Re: Nawigacja R-LINK 2

Post autor: BlackRaven » niedziela, 21 lipca 2019, 09:53

W VW to samo mam 5 samochodów w firmie w tym 4 miesięczne. Wszędzie jest słabo
Walczymy z raczyskiem na dziś wygrywamy

old
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 122
Rejestracja: niedziela, 27 listopada 2011, 20:30
Renault: Koleos 2 Initiale P
Silnik: 2.0 dCi 175 4x4 CVT

Re: Nawigacja R-LINK 2

Post autor: old » wtorek, 23 lipca 2019, 09:32

slawek pisze:
poniedziałek, 8 lipca 2019, 21:04
Witam mam Kadjara rok 2016 ostatnio kupiłem najnowsze mapy wer.2018/6 przedtem zaktualizowałem system i jest problem 1.brak kilku nowych nazw ulic i rąd które istnieją już parę lat. 2.Nie działają ostrzeżenia takie jak przejazd kolejowy, szkoły, niebezpieczne miejsca,wjazd na teren zabudowany itd.działa tylko fotoradar i przekroczenie prędkości. 3.Mapa nie pokazuje wszystkich nazw ulic w kolejności pokazuje trzecią piątą a nie pokolei pierwszą z prawej lub z lewej strony czasami pokarze tylko obrys ulicy bez nazwy i nie wiem czemu tak się dzieje. 4. Na mapie powinno być widać z jaką prędkością można się poruszać oczywiście jest to widoczne jak system rozpozna znak w przeciwnym razie musisz widzieć czy to teren zabudowany czy nie. Na wszystkie te pytania próbowałem się dowiedzieć w My.renault ale niestety oni nic nie wiedzą i mówią że trzeba czekać do następnej aktualizacji czyli listopad grudzień fatalna porażka a zapłaciłem 420.00 zł najdroższa mapa a nasze renault polska rozkłada ręce i uzależnia wszystko co zrobią francuzi .Próbowałem wszystkich ustawień ale nic nie idzie zrobić może ktoś ma jakieś rozwiązanie pozdrawiam.
ad1.
Najnowsza mapa to V2018.06 więc może się zdarzyć, że czegoś nie będzie zwłaszcza w kontekście ustawy o zmianie ulic (dekomunizacja) - tak było w moim przypadku aczkolwiek obecna wersja już widzi poprawnie moją ulicę ale natomiast nie ma na niej np. częsci drogi S3
ad2,3,4.
Po aktualizacji map musisz ponownie ustawić w ustawieniach mapy reakcję na obiekty, o których piszesz - nawet reakcje na radary też trzeba ustawić ponownie.

Zgadzam się, że obecna forma aktualizacji oraz aktualność jest do bani. Miałem w poprzednim Koleos'ie mapy aktualizowane bezpośrednio oraz gwarancję na cokwartalną aktualizację map plus aktualizacje użytkowników. Rozwiązanie aktualizacji w aucie gdzie trwa to dobre kilkadziesiąt minut z obowiązkiem uruchomionego silnika to jakiś żart jest moim zdaniem. Niestety nic na to się nie poradzi.

ODPOWIEDZ