Reklama francuskie

[Interfejs Diagnostyczny] - JAKI ? np. do LAGUNA II - uniwersalne2007

Moderator: Grupa Moderatorów

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lora
Bywalec
Bywalec
Posty: 20
Rejestracja: sobota, 24 listopada 2018, 23:05
Renault: Renault Laguna II
Silnik: 2.0 16V 99kw

[Interfejs Diagnostyczny] - JAKI ? np. do LAGUNA II - uniwersalne2007

Post autor: Lora » środa, 28 listopada 2018, 14:13

Witam wszystkich, którzy w większym czy mniejszym stopniu poznali / poznają ;-) Renault.

Jak to jest z tymi interfejsami diagnostycznymi, które są na allegro ?.
Czytam, śledzę wszystkie aukcje o przystępnych cenach i tych wyższych z podkreśleniem na słowo "diagnostyczne urządzenie".
Doprawdy dopiero zaczynam poznawać swoją Lagunę, chciałbym zobaczyć np. jak zachowują się tłoki, moment "faktyczny"
obrotowy; spalanie.... możliwość ustawienia klimatyzacji; świateł.... wykasowanie błędów kontrolek.

Domyślam się, że urządzenie takie ma swoje własne ograniczenia ;-).

Jakie urządzenie "uniwersalne" zaproponowalibyście, które ma dużo funkcji za przystępną cenę ?.

Pozdrawiam, ;-)

Awatar użytkownika
BlackRaven
Weteran
Weteran
Posty: 717
Rejestracja: poniedziałek, 30 grudnia 2013, 22:41
Renault: Megane
Silnik: 1.6 16V

Re: [Interfejs Diagnostyczny] - JAKI ? np. do LAGUNA II - uniwersalne2007

Post autor: BlackRaven » piątek, 7 grudnia 2018, 12:00

Na początek to https://www.mpm-com.pl/index.php?route= ... duct_id=67
Zaletą jest to że nic nie popsujesz co już w DDT jest możliwe
Walczymy z raczyskiem na dziś wygrywamy

Awatar użytkownika
Lora
Bywalec
Bywalec
Posty: 20
Rejestracja: sobota, 24 listopada 2018, 23:05
Renault: Renault Laguna II
Silnik: 2.0 16V 99kw

Re: [Interfejs Diagnostyczny] - JAKI ? np. do LAGUNA II - uniwersalne2007

Post autor: Lora » niedziela, 9 grudnia 2018, 11:38

Rozumiem, że działa również pod inne modele aut i cena bez podatku obowiązuje 😉

Awatar użytkownika
Lora
Bywalec
Bywalec
Posty: 20
Rejestracja: sobota, 24 listopada 2018, 23:05
Renault: Renault Laguna II
Silnik: 2.0 16V 99kw

Re: [Interfejs Diagnostyczny] - JAKI ? np. do LAGUNA II - uniwersalne2007

Post autor: Lora » niedziela, 9 grudnia 2018, 11:58

Z Twojego doświadczenia...na co masz wpływ przez ten interfejs, w co możesz ingerować...zmienić.

Awatar użytkownika
Lora
Bywalec
Bywalec
Posty: 20
Rejestracja: sobota, 24 listopada 2018, 23:05
Renault: Renault Laguna II
Silnik: 2.0 16V 99kw

Re: [Interfejs Diagnostyczny] - JAKI ? np. do LAGUNA II - uniwersalne2007

Post autor: Lora » poniedziałek, 10 grudnia 2018, 15:15

Oglądałem firmy sdprog ELM 327 ... etc. ale wszystkie jakby ogłoszenia korzystały z jednego
uniwersalnego ogłoszenia, który albo informuje, iż to nie serwisowe urządzenie, albo że działa na
równi z zamiennikiem. Dobrze... okey.

Wiem, że chińczyki nie mają blokad.... a tak naprawdę rozchodzi się o soft.
Czy macie swoje sprawdzone programy, które trochę więcej potrafią... (?)... nazwa ?, jeśli można prosić.

Staram się dojść do błędów np. nawigacji ale jak wiemy, te błędy mogą się mnożyć w Renault po jakimś
czasie i nie chcę za każdym razem jeżdzić do elektronika.
Polećcie dobry progs bez "hamulców" ;-)

Awatar użytkownika
BlackRaven
Weteran
Weteran
Posty: 717
Rejestracja: poniedziałek, 30 grudnia 2013, 22:41
Renault: Megane
Silnik: 1.6 16V

Re: [Interfejs Diagnostyczny] - JAKI ? np. do LAGUNA II - uniwersalne2007

Post autor: BlackRaven » sobota, 15 grudnia 2018, 10:18

To co podałem nie jest odczytywaczem błędów tylko softem z możliwością wprowadzania zmian (regulacje i adaptacje) na początek to świetne urządzenie.No chyba że coś ryżowego kupisz bo widzą z kasą słabo
Walczymy z raczyskiem na dziś wygrywamy

Awatar użytkownika
Lora
Bywalec
Bywalec
Posty: 20
Rejestracja: sobota, 24 listopada 2018, 23:05
Renault: Renault Laguna II
Silnik: 2.0 16V 99kw

Re: [Interfejs Diagnostyczny] - JAKI ? np. do LAGUNA II - uniwersalne2007

Post autor: Lora » poniedziałek, 17 grudnia 2018, 19:44

Nie słabo...a nie wierzę reklamom...część sprzedawców mówiła...tak świetnie chodzi. Byłem...sprawdzałem a odczytał jedynie ogólne informacje.

Słuchaj muszę jezyk na desce rozdzielczej zmienić jest niemiecki. Więc musisz też zrozumieć, że nie wydam kilku stow, żeby sobie zobaczyć jak obroty wzrastają. Także jeden mechanik mówił mi, że na swoim diagnostycznym urządzeniu widział wszystkie języki a nie PL..

Także, rozumiem że to co przedstawiasz pomoże mi w tym?.

Awatar użytkownika
BlackRaven
Weteran
Weteran
Posty: 717
Rejestracja: poniedziałek, 30 grudnia 2013, 22:41
Renault: Megane
Silnik: 1.6 16V

Re: [Interfejs Diagnostyczny] - JAKI ? np. do LAGUNA II - uniwersalne2007

Post autor: BlackRaven » wtorek, 18 grudnia 2018, 10:18

Język jest w liczniku zakodowany więc jeśli go tam nie będziesz miał to żadnym softem go nie uzyskasz i to nie jest wina sprzętu diagnostycznego bo on go tylko przełącza a nie wgrywa. Ja mam kilka urządzeń diagnostycznych i w tych niby samych autach są różne możliwości w zależności od wersji i kraju produkcji.
Na początku jeden ze sprzętów dałem do reklamacji bo nie we wszystkich Clio III mogłem zmieniać język po konsultacji sprawa się wyjaśniła to nie wina sprzętu tylko samochodu który nie był przewidziany na polski rynek
Walczymy z raczyskiem na dziś wygrywamy

ODPOWIEDZ