Reklama francuskie

[Laguna II 3.0 V6] Wkładam karte pali bezpiecznik, kręci ale nie odpala

Moderator: Grupa Moderatorów

ODPOWIEDZ
suchy66
Bywalec
Bywalec
Posty: 3
Rejestracja: sobota, 15 września 2018, 22:29
Renault: LAGUNA II KOMBI
Silnik: 3.0 V6

[Laguna II 3.0 V6] Wkładam karte pali bezpiecznik, kręci ale nie odpala

Post autor: suchy66 » sobota, 15 września 2018, 22:37

POMOCY
Wszystko było ok, pewnego razu wsiadam , włożyłem kartę do czytnika wszystko się zapala -silnik kręci ale nie odpala świeci się kontrolka immo
Po pewnym czasie doszedłem iż w momencie kiedy wkładam kartę -przepala się bezpiecznik pod maską silnika , co może być przyczną zwarcia ???
Podobno karta i czytnik są ok , czytają się nawzajem itp sprawdzone :)
A dodam iż odłączyłem pompkę paliwa -aby wykluczyć że to ona robi zwracie , i też wywala bezpiecznik!!!
Pomocy !!!

Awatar użytkownika
BlackRaven
Weteran
Weteran
Posty: 695
Rejestracja: poniedziałek, 30 grudnia 2013, 22:41
Renault: Megane
Silnik: 1.6 16V

Re: LAGUNA II 3.0V6 WKŁADAM KARTĘ PALI BEZPIECZNIK -KRĘCI ALE NIE ODPALA

Post autor: BlackRaven » niedziela, 16 września 2018, 12:04

Jaki bezpiecznik ?
Walczymy z raczyskiem na dziś wygrywamy

suchy66
Bywalec
Bywalec
Posty: 3
Rejestracja: sobota, 15 września 2018, 22:29
Renault: LAGUNA II KOMBI
Silnik: 3.0 V6

Re: [Laguna II 3.0 V6] Wkładam karte pali bezpiecznik, kręci ale nie odpala

Post autor: suchy66 » środa, 19 września 2018, 21:53

Mały skrzynce bezpieczników w komorze silnika nr 6 -nie wiem czy on nie odpowiada za wtryski?? nie mogę tego znaleść:(((

Awatar użytkownika
BlackRaven
Weteran
Weteran
Posty: 695
Rejestracja: poniedziałek, 30 grudnia 2013, 22:41
Renault: Megane
Silnik: 1.6 16V

Re: [Laguna II 3.0 V6] Wkładam karte pali bezpiecznik, kręci ale nie odpala

Post autor: BlackRaven » sobota, 22 września 2018, 07:36

Walczymy z raczyskiem na dziś wygrywamy

suchy66
Bywalec
Bywalec
Posty: 3
Rejestracja: sobota, 15 września 2018, 22:29
Renault: LAGUNA II KOMBI
Silnik: 3.0 V6

Re: [Laguna II 3.0 V6] Wkładam karte pali bezpiecznik, kręci ale nie odpala

Post autor: suchy66 » poniedziałek, 24 września 2018, 21:58

Dzięki za linka , z tego co patrzę to wywala mi bezpiecznik nr 3 - tj bezpiecznik przekaźnika wtrysku, czyli że jak wywala bezpiecznik przekaźnika wtrysku to przekaźnik wtrysku walnięty??? Podmienie go i obaczę ,
Na tą chwilę podziękował.
I życzę wszystkiego dobrego.

Awatar użytkownika
BlackRaven
Weteran
Weteran
Posty: 695
Rejestracja: poniedziałek, 30 grudnia 2013, 22:41
Renault: Megane
Silnik: 1.6 16V

Re: [Laguna II 3.0 V6] Wkładam karte pali bezpiecznik, kręci ale nie odpala

Post autor: BlackRaven » sobota, 29 września 2018, 16:25

90% pytań to niechęć do sprawdzenia w necie a tam większość odpowiedzi już istnieje
Walczymy z raczyskiem na dziś wygrywamy

ODPOWIEDZ