Reklama francuskie

[Megane I 1.4e 1998r] zgasł i nie odpala

Moderator: Grupa Moderatorów

ODPOWIEDZ
kieruj12
Bywalec
Bywalec
Posty: 2
Rejestracja: czwartek, 9 sierpnia 2018, 11:25
Renault: Megane I
Silnik: 1.4e

[Megane I 1.4e 1998r] zgasł i nie odpala

Post autor: kieruj12 » czwartek, 9 sierpnia 2018, 11:31

Witam. Podczas jazdy samochód nagle wszedł na wyższe obroty i zaczął tracic moc,nie reagował na gaz, zapalily się wszystkie kontrolki. Po zgaszeniu go nie odpala do tej pory. Zajrzałem i nagle zniknęło trochę płynu chłodniczego ale dolalem i nic, olej i reszta w porządku. Rozrusznik tylko kręci i nic więcej. Posiadam Megane I 1.4e 1998r. Podejrzewam również rozrząd, że przeskoczyl bo nie mam pojęcia kiedy był ostatnio wymieniany. Proszę o pomoc

Online
Awatar użytkownika
kudlaty
Supermod
Supermod
Posty: 4421
Rejestracja: poniedziałek, 26 maja 2008, 10:03
Renault: L3GT M1Cabrio
Silnik: F4Rt K4J
Gadu-Gadu: 4403163
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: [Megane I 1.4e 1998r] zgasł i nie odpala

Post autor: kudlaty » czwartek, 9 sierpnia 2018, 14:39

Masz LPG?
Kiedy wymieniałeś filtr paliwa? Paliwo dochodzi do silnika? Jest iskra? Od tych rzeczy bym zaczął sprawdzać

kieruj12
Bywalec
Bywalec
Posty: 2
Rejestracja: czwartek, 9 sierpnia 2018, 11:25
Renault: Megane I
Silnik: 1.4e

Re: [Megane I 1.4e 1998r] zgasł i nie odpala

Post autor: kieruj12 » czwartek, 9 sierpnia 2018, 14:45

LPG nie mam. Właśnie też nie sprawdzałem iskry bo nie mam klucza do świecy, paliwo dochodzi. Ja wiem ze to może mało informacji ale staram się choć trochę ogarnąć co może być przyczyną.

Online
Awatar użytkownika
kudlaty
Supermod
Supermod
Posty: 4421
Rejestracja: poniedziałek, 26 maja 2008, 10:03
Renault: L3GT M1Cabrio
Silnik: F4Rt K4J
Gadu-Gadu: 4403163
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: [Megane I 1.4e 1998r] zgasł i nie odpala

Post autor: kudlaty » czwartek, 9 sierpnia 2018, 14:47

Zdejmij czapkę ze świecy i nałóż na nią inną (starą/pożyczoną) świecę. Nie będziesz musiał wykręcać swojej. Sprawdź na wszystkich przewodach czy jest dobra iskra

EDIT:
Chociaż dla mnie to jest bardziej objaw braku paliwa, ale sprawdź, Może masz jakiś IMO co zwariował po latach

ODPOWIEDZ