Reklama francuskie

[CLIO 09r.] - wymiana panelu klimatyzacji

Moderator: Grupa Moderatorów

ODPOWIEDZ
Jaras
Bywalec
Bywalec
Posty: 2
Rejestracja: środa, 16 maja 2018, 13:13
Renault: Renault Clio III
Silnik: 1.5 dCi

[CLIO 09r.] - wymiana panelu klimatyzacji

Post autor: Jaras » środa, 16 maja 2018, 13:50

Witam, czy jest możliwość mając manualną klimatyzację przerobić ją na automatyczną? Chodzi mi czy przełożenie panelu z manualnej klimatyzacji na panel klimatyzacji automatycznej załatwi sprawę czy jest to bardziej skomplikowany zabieg? Podobnie sprawa ma sie z tym panelem (kieszenią) na środku przy szybie, obecnie mam tam tylko diodę sygnalizującą niezapięte pasy, a widziałem że są takie opcje z wyświetlaczem, czy jak kupię taką kieszeń z wyświetlaczem to będzie tam się pokazywało jakieś dodatkowe menu?

Awatar użytkownika
kudlaty
Supermod
Supermod
Posty: 4420
Rejestracja: poniedziałek, 26 maja 2008, 10:03
Renault: L3GT M1Cabrio
Silnik: F4Rt K4J
Gadu-Gadu: 4403163
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: [CLIO 09r.] - wymiana panelu klimatyzacji

Post autor: kudlaty » środa, 16 maja 2018, 15:45

Co do klimy to nie da rady od tak.
Teraz przy manualnej klimie masz wszystko na linki, w klimatroniku jest elektryczne. Musiałbyś przekładać cały mieszalnik, do tego czujnik temperatury w kabinie, no i panel. Przydałby się tez schemat, czy przypadkiem u Ciebie nie brakuje jakichś przewodów do podłączenia tego. Więc generalnie grubsza zabawa, ale z tego co wiem ktoś już to robił z powodzeniem.

Jaras
Bywalec
Bywalec
Posty: 2
Rejestracja: środa, 16 maja 2018, 13:13
Renault: Renault Clio III
Silnik: 1.5 dCi

Re: [CLIO 09r.] - wymiana panelu klimatyzacji

Post autor: Jaras » środa, 16 maja 2018, 17:19

kudlaty pisze:
środa, 16 maja 2018, 15:45
Co do klimy to nie da rady od tak.
Teraz przy manualnej klimie masz wszystko na linki, w klimatroniku jest elektryczne. Musiałbyś przekładać cały mieszalnik, do tego czujnik temperatury w kabinie, no i panel. Przydałby się tez schemat, czy przypadkiem u Ciebie nie brakuje jakichś przewodów do podłączenia tego. Więc generalnie grubsza zabawa, ale z tego co wiem ktoś już to robił z powodzeniem.
Dzięki za odpowiedź, podobnie pewnie będzie z tym wyświetlaczem na środku konsoli na (w górnej części).

ODPOWIEDZ