Reklama francuskie

carminat navi informee 2

Moderator: Grupa Moderatorów

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robert79
Bywalec
Bywalec
Posty: 11
Rejestracja: czwartek, 6 października 2016, 08:42
Renault: Laguna II Ph II
Silnik: 1.9 dCi
Lokalizacja: SWD
Kontakt:

Re: carminat navi informee 2

Post autor: Robert79 » poniedziałek, 2 lipca 2018, 19:34

Dobry wieczór,

Próbowałem wszelkich wersji dostępnych na "necie" i LIPA :( v34 ->w ogóle się nie ładuje ( wyskakuje błąd płyty - soft nieodpowiedni ), v32 -> po wgraniu nic się nie zmieniło z aktualizacją map :(, v31 -> totalna lipa ( wyskakuje błąd płyty - soft nieodpowiedni ), v30 -> totalna lipa ( wyskakuje błąd płyty - soft nieodpowiedni ). Zakupiłem Lagunę z 2006r z navi Carminat Informee 2 i jak na razie rozkładam ręce w aktualizacji map Polski :(. Może jest ktoś w stanie pomóc co jak i gdzie....

DJDAR3K: 4R-R2
HW Number: 0102
SW Number: 0218
Language-Number: 0522
Wydany tydź/rok: 08/06

Dziękuję i pozdrawiam
Robert
Pozdrawiam

Robert

Awatar użytkownika
PiasQ
administrator
administrator
Posty: 2613
Rejestracja: środa, 21 maja 2008, 14:12
Renault: Talisman TCe 200
Silnik: 1.6T
Lokalizacja: Rumunia :)

Re: carminat navi informee 2

Post autor: PiasQ » wtorek, 24 lipca 2018, 02:35

Mapy V34 nie wgrywa się do pamięci (jest to modyfikacja z innej mapy). Pierwsze co, wyczyściłbym laser.
Pozdrawiam ;)
Łukasz
Nie dziękuj za pomoc, pomóż innym, wchodząc TUTAJ

Awatar użytkownika
Robert79
Bywalec
Bywalec
Posty: 11
Rejestracja: czwartek, 6 października 2016, 08:42
Renault: Laguna II Ph II
Silnik: 1.9 dCi
Lokalizacja: SWD
Kontakt:

Re: carminat navi informee 2

Post autor: Robert79 » czwartek, 30 sierpnia 2018, 10:59

Witam,

Czyta idealnie idealnie płyty. I wyszedł następny problem dotyczący zasięgu. Po załączeniu nawigacji antenka świeci na zielono przez ok 5 min i zmienia się na czerwono. Zakupiłem nową i dzieje się tak samo. Daję "test" ( antenka na czerwono ) i nie znajduje ani jednej satelity. Co może być przyczyną?

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Robert
Pozdrawiam

Robert

Awatar użytkownika
PiasQ
administrator
administrator
Posty: 2613
Rejestracja: środa, 21 maja 2008, 14:12
Renault: Talisman TCe 200
Silnik: 1.6T
Lokalizacja: Rumunia :)

Re: carminat navi informee 2

Post autor: PiasQ » czwartek, 30 sierpnia 2018, 18:39

Piszesz do mnie na PW, a ja Ci tutaj odpowiadam.
Wcześniej już w tym poście pisałem, że jest V34 (której się nie wgrywa do pamięci, bo można uwalić), jest to mapa modyfikowana z innej mapy i nie mam jej osobiście. Nie będę dla każdego przeszukiwał internetu.
Jeśli próbowałeś już V32 i nic się nie zmieniło, to pewnie masz V32 wgrane - jest to mapa z 2012 roku, więc rewelacji nie będzie.

"Czyta idealnie płyty" - jakie, audio? To nic nie znaczy. Gęstość zapisu audio jest tak niska, że każdy laser w kiepskim stanie to odczyta. Jak są problemy, pierwsze co trzeba czyścić laser i tyle.

Co do anteny: Ustawienia -> System Info -> Diagnostyka -> Kod 4112. Co masz w menu od GPS, jaki błąd?
Pozdrawiam ;)
Łukasz
Nie dziękuj za pomoc, pomóż innym, wchodząc TUTAJ

Awatar użytkownika
Robert79
Bywalec
Bywalec
Posty: 11
Rejestracja: czwartek, 6 października 2016, 08:42
Renault: Laguna II Ph II
Silnik: 1.9 dCi
Lokalizacja: SWD
Kontakt:

Re: carminat navi informee 2

Post autor: Robert79 » piątek, 31 sierpnia 2018, 07:25

Witam,

Satelita na zielono ( samochód zaparkowany ):
Diagnoza TMC:
HW-Ver: ----
Dostawca: VTRAFFIC
LTN: 0
Mas: ...L
Mode: alert-c
Freq: ----
SW-Vers:----
PI:3F44
SID: 2
Qual:1
CC: 3

Czytam dane GPS:
Stan odbiornika: 2D POSITION
Długość geograficzna : ...........
Szerokość geograficzna:.............
Poziom morza: ----
Liczba satelit: 3

DJDAR3K: 4R-R2
HW Number: 0102
SW Number: 0218
Langue-Number: 0522
Wydany tydź/rok: 08/06 <-------- tu widzę że mapy z 2006 roku czy nie tak, a niby mam wypaloną płytę z V32 i wgraną prawidłowo wg. jednego z postów które opisywałeś.

Pozdrawiam
Robert
Pozdrawiam

Robert

marek_scenic
Bywalec
Bywalec
Posty: 27
Rejestracja: wtorek, 24 października 2017, 16:50
Renault: Grand Scenic 2 PH2
Silnik: 2.0 16V

Re: carminat navi informee 2

Post autor: marek_scenic » piątek, 31 sierpnia 2018, 09:26

To co myślisz, że jest rokiem wydania map, to w rzeczywistości jest tygodniem/rokiem wydania tej nawigacji(nie map), które pokrywa się z produkcją Twojego modelu auta(no przynajmniej tak jest u mnie).

Jeśli się mylę to mnie poprawcie

Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Robert79
Bywalec
Bywalec
Posty: 11
Rejestracja: czwartek, 6 października 2016, 08:42
Renault: Laguna II Ph II
Silnik: 1.9 dCi
Lokalizacja: SWD
Kontakt:

Re: carminat navi informee 2

Post autor: Robert79 » piątek, 31 sierpnia 2018, 12:01

To poproszę link do poprawnej wersji V32 do wypalenia .

Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

Robert

Awatar użytkownika
Robert79
Bywalec
Bywalec
Posty: 11
Rejestracja: czwartek, 6 października 2016, 08:42
Renault: Laguna II Ph II
Silnik: 1.9 dCi
Lokalizacja: SWD
Kontakt:

Re: carminat navi informee 2

Post autor: Robert79 » piątek, 31 sierpnia 2018, 15:21

Jeżeli chodzi o błąd to:

Czytam dane GPS:

Stan odbiornika: comm.error

Co może być przyczyną? ( tak się dzieje z oryginalną anteną i nową jaką zakupiłem )
Pozdrawiam

Robert

Awatar użytkownika
PiasQ
administrator
administrator
Posty: 2613
Rejestracja: środa, 21 maja 2008, 14:12
Renault: Talisman TCe 200
Silnik: 1.6T
Lokalizacja: Rumunia :)

Re: carminat navi informee 2

Post autor: PiasQ » sobota, 1 września 2018, 15:25

Jakby antena była uszkodzona, to byłoby Rec.Error. Comm to raczej coś w sterowniku niestety. Mapa na priv.
Pozdrawiam ;)
Łukasz
Nie dziękuj za pomoc, pomóż innym, wchodząc TUTAJ

Awatar użytkownika
Robert79
Bywalec
Bywalec
Posty: 11
Rejestracja: czwartek, 6 października 2016, 08:42
Renault: Laguna II Ph II
Silnik: 1.9 dCi
Lokalizacja: SWD
Kontakt:

Re: carminat navi informee 2

Post autor: Robert79 » wtorek, 11 września 2018, 15:31

Sterowniku? Czyli radio do wymiany czy oprogramowanie?
Pozdrawiam

Robert

Awatar użytkownika
PiasQ
administrator
administrator
Posty: 2613
Rejestracja: środa, 21 maja 2008, 14:12
Renault: Talisman TCe 200
Silnik: 1.6T
Lokalizacja: Rumunia :)

Re: carminat navi informee 2

Post autor: PiasQ » czwartek, 20 września 2018, 13:15

Raczej radio. Standardowo zimne luty się pojawiają... SKS...
Pozdrawiam ;)
Łukasz
Nie dziękuj za pomoc, pomóż innym, wchodząc TUTAJ

Awatar użytkownika
Robert79
Bywalec
Bywalec
Posty: 11
Rejestracja: czwartek, 6 października 2016, 08:42
Renault: Laguna II Ph II
Silnik: 1.9 dCi
Lokalizacja: SWD
Kontakt:

Re: carminat navi informee 2

Post autor: Robert79 » wtorek, 9 października 2018, 07:02

Witam,
Co byś mi poradził? Wymienić radio czy do naprawy? Może jest możliwość wymiany całej nawigacji na wyższy model?
Proszę o poradę.
Pzdr
Pozdrawiam

Robert

Awatar użytkownika
PiasQ
administrator
administrator
Posty: 2613
Rejestracja: środa, 21 maja 2008, 14:12
Renault: Talisman TCe 200
Silnik: 1.6T
Lokalizacja: Rumunia :)

Re: carminat navi informee 2

Post autor: PiasQ » piątek, 19 października 2018, 09:03

Bez szczegółowej diagnozy nie wywróżę, warto byłoby podjechać do speca od navi, który podepnie inne radio i oceni. Wymiana na DVD nie ma sensu, bo tam mapy tylko z 2012 roku. Jedynie grafika lepsza i tyle. Możesz poszukać chinola na podmiankę.
Pozdrawiam ;)
Łukasz
Nie dziękuj za pomoc, pomóż innym, wchodząc TUTAJ

ODPOWIEDZ